Da, si femeile se masturbeaza! Poate nu in aceeasi masura ca barbatii, dar credeti-ma, o fac.

Conform studiilor facute de-a lungul anilor aproximativ 95 % dintre barbati si 89% dintre femei se masturbeaza, femeile fiind cele care nu vorbesc atat de deschis despre asta. Chiar si asa insa, pentru marea majoritate masturbarea reprezinta primul act sexual experimentat.

Unul dintre avantajele masturbarii la femei este urmatorul: este o activitate ce poate fi facuta cam oriunde (acasa, in masina, atunci cand iesiti in oras si da… chiar si in public!). Inainte sa se creeze o imagine gresita, o sa explic: bilele vaginale/anale pot fi purtate nu doar in intimitatea caminului, bucurandu-va astfel de placere oriunde. Atentie insa, nu oricine poate face asta, depinzand totul despre compatibilitatea corpului cu produsul si de controlul pe care il aveti asupra acestuia. Indiferent de ce metoda aleg pentru stimularea si atingerea orgasmului, senzatia de bine reprezinta pentru femei o modalitate de eliberare a tensiunii sexuale ce se acumuleaza pe parcursul anumitor perioade.

Nu este o rusine sa va iubiti corpul si sa ii oferiti placere. Sunt femei care ajung la orgasm mai repede prin stimularea clitorisului decat prin stimularea vaginului, dar sunt si femei la care functioneaza invers, ajungand mai repede la orgasm prin stimularea vaginului. Fara o cunoastere in detaliu insa a propriului corp, niciunul dintre aceste lucruri nu ar fi posibile.

Masturbarea reprezinta pentru femei si sansa de a ramane active din punct de vedere sexual atunci cand un partener nu este disponibil. De asemenea jucariile sexuale (vibratoarele, dildourile sau bilele vaginale/anale mentionate mai sus) pot fi folosite pentru o stimulare mai eficienta. Nu exista reguli stricte in ceea ce priveste ce ai de facut, corpul fiecarei femei raspunde diferit la astfel de stimuli; sunt unele femei care reusesc sa ajunga foarte repede la orgasm si unele unde trebuie insistat mai mult. Totul tine de sensibilitate.

Indiferent ca sunteti casatorita sau intr-o relatie serioasa, uneori rutina este inevitabila astfel incat o sa simtiti nevoia sa faceti asta. Sunt cazuri in care si sexologii recomanda masturbarea la femei deoarece permite experimentarea orgasmului. Sunt insa femei ce nu doar prin stimularea clitorisului ajung la placerea maxima ci prin stimularea altor zone, cum ar fi sfarcurile. Prinderea acestora intre degete si mangaierea lor poate crea senzatii foarte placute, senzatii ce se vor extinde in tot corpul.

In concluzie, orice femeie are nevoie sa se descopere si sa stie ce ii provoaca placere. In acest fel, se poate lucra si increderea in sine, iar femeile cu siguranta se vor simti mai bine in pielea lor!